ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι

Τα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτούν την πλήρη διάψευση των προεκλογικών εξαγγελιών του. Ήρθαν μάλιστα να ολοκληρώσουν μια σειρά από αντιφατικά μηνύματα των πρώτων 100 ημερών που έστειλε η Κυβέρνηση και τα οποία υπήρξαν απλώς η εκδήλωση των αντιθέσεων στο εσωτερικό της, στο χώρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και στο επίπεδο του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος, όπως εκδηλώθηκε στην μοναδική μέχρι σήμερα συνεδρίαση του οργάνου μετά τις εκλογές.
Μέτρα που προέκυψαν μέσα από την ανάγκη να λυθούν υπαρκτά προβλήματα που η κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε βάλει κάτω από το χαλί, με πρώτο και κυρίαρχο την αξιοπιστία της χώρας στο διεθνές περιβάλλον και την Ε.Ε.
Το πρόγραμμα σταθερότητας, η αδυναμία άμεσης κατάρτισης ενός κοινωνικά δίκαιου αναδιανεμικού προοδευτικού φορολογικού συστήματος αντικειμενικά στηρίζουν την οικονομική ολιγαρχία του τόπου, χτυπώντας την κοινωνική συμμαχία που στήριξε την κυβέρνηση και εκφράζει πολιτικά το ΠΑΣΟΚ.
Καταστρατηγεί υπέρ της άρχουσας τάξης την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας θεμελιώδη καταστατική αρχή κάθε ευρωπαϊκού συντάγματος και ιδρυτική αρχή του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με την διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.
Στο σκληρό δημόσιο οι απαραίτητες αλλαγές καρκινοβατούν στην αναζήτηση του τέλειου συστήματος.
Σε πάρα πολλούς δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις υπάρχουν ακόμα οι διοικήσεις της Ν.Δ. που συνεχίζουν το «θεάρεστο» έργο τους ή απλώς αδιαφορούν με τραγικές συνέπειες και στις δυο περιπτώσεις για το δημόσιο συμφέρον.

Τα στελέχη και τα μέλη του ΠΑΣΟΚ αγνοούνται όταν δεν χλευάζονται από ένα μηχανισμό που λειτουργεί με όρους φεουδαρχικού τύπου. Τα αιρετά κομματικά όργανα δεν έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης στην χάραξη της πολιτικής, η βάση του ΠΑΣΟΚ περιθωριοποιείται και μοιραία αποστασιοποιείται.

Η δύναμη για ένα σοσιαλιστικό κίνημα είναι ο οργανωμένος δρών λαός, οι κομματικές του οργανώσεις, τα συνδικάτα και τα κοινωνικά λαϊκά κινήματα.
Ο λαός καλείται σήμερα να πληρώσει βαρύτατο τίμημα για την κρίση για την οποία ουδεμία ευθύνη φέρει.
Η επιδρομή εναντίον του λαϊκού εισοδήματος δεν θα ανορθώσει τα οικονομικά του κράτους, αντίθετα θα βυθίσει τη χώρα σε ακόμα χειρότερη ύφεση.

Το επόμενο αίτημά της Ε.Ε. θα είναι η γενική εκποίηση της χώρας, ένα νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας, η μείωση των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα μαζί με απολύσεις στο δημόσιο.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Το ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα των αγροτών, των εργατών, των υπαλλήλων, των νέων, των φοιτητών, των μικρομεσαίων ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αυτοαπασχολούμενων. Είναι η έκφραση της ελπίδας και της προοπτικής του λαού μας.

Η κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από τον Ελληνικό λαό στις 4 Οκτωβρίου 2009, προχωρώντας παράλληλα άμεσα στην πλήρωση νευραλγικών θέσεων του κρατικού μηχανισμού χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή και καθυστερήσεις.

Αναθέρμανση της οικονομίας, κοινωνικός και αναπτυξιακός προσανατολισμός του κράτους, ανάκτηση του δημοσίου χώρου, συγκρότηση δημόσιου πυλώνα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, τόνωση της ζήτησης του λαϊκού εισοδήματος, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, δίκαιο φορολογικό σύστημα, ενίσχυση του ΕΣΥ και της δημόσιας παιδείας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Ως Οργάνωση Εργαζομένων στην Ενέργεια διαφωνούμε με τα μέτρα που είναι εισπρακτικού χαρακτήρα και οι προτάσεις μας είναι :
– Πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στον χώρο των καυσίμων.
– Συρρίκνωση της πυραμίδας των διοικητικών στελεχών.
– Ορθολογική διαχείριση στο έμψυχο υλικό της ΕΛΠΕ.
– Ολοκλήρωση του έργου επέκτασης της Ελευσίνας.
– Παρεμβατικός ρόλος της ΕΚΟ προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και όχι προς όφελος των μετόχων.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Advertisements