ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

Τους τελευταίους μήνες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ξεκίνημα της μεγαλύτερης επίθεσης που έχει εξαπολυθεί απέναντι στους εργαζόμενους στη νεότερη ιστορία. Και αυτό δεν είναι υπερβολή: οι μειώσεις μισθών και οι περικοπές στα δώρα ήταν μόνο η αρχή. Μια σειρά από εφιαλτικά για τους εργαζόμενους μέτρα είναι προ των πυ-λών: ο χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος αλλάζει, τα όρια ηλικίας αυξάνονται και οι συντάξεις μειώνονται, οι εργασιακές σχέσεις αλλάζουν και οι απολύσεις σχεδιάζε-ται να απελευθερωθούν. Την ίδια στιγμή δηλώνεται ξεκάθαρα ότι δεκάδες χιλιάδες εργα-ζόμενοι στο δημόσιο, συμβασιούχοι, αορίστου χρόνου αλλά και μόνιμοι υπάλληλοι. θα απολυθούν.

Παρά τις φλυαρίες των τηλεοπτικών παπαγάλων για επιτυχίες της κυβέρνησης και στήριξη από την ΕΕ μία είναι η αλήθεια: η Ε.Ε. και το ΔΝΤ θα απαιτήσουν ακόμα σκληρότερα μέτρα το επόμενο διάστημα, τα οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ΝΔ -ΛΑΟΣ θα σπεύσει να υιοθετήσει. Όπως είναι επίσης δεδομένο ότι τα μέ-τρα όχι μόνο δεν θα αντιμετωπίσουν την κρίση, αλλά θα τη βαθύνουν ακόμα περισσότε-ρο.

Στην πραγματικότητα αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση και η ΕΕ είναι να φορτώσουν όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και να φτιάξουν μια Ελλάδα εντελώς δια-φορετική από αυτή που ζούμε τώρα. Μια Ελλάδα χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης και εργατικά δικαιώματα, μια Ελλάδα με εξαθλιωμένους εργαζόμενους, μια Ελλάδα τέ-τοια που να μπορεί να αποτελέσει έναν ιδανικό τόπο για το κεφάλαιο. Γι΄ αυτό και η επί-θεση της κυβέρνησης όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά είναι ακόμα στην αρ-χή και θα κρατήσει πολύ.

Όμως υπάρχει λύση. Οι κρατούντες θέλουν να μας πείσουν ότι όλα είναι τελειω-μένα και κάθε αντίσταση είναι μάταιη. Ότι ο κόσμος που οραματίζεται ο Παπανδρέ-ου και ο Αλμούνια είναι ο μόνος μοναδικός. Υπάρχει όμως άλλος δρόμος. Με μαζι-κούς, ενωτικούς και αποφασιστικούς αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτι-κή τους. Οι κύκλοι του συστήματος το ξέρουν καλά και γι’ αυτό όλοι μιλάνε συνέ-χεια για την πιθανότητα μιας κοινωνικής έκρηξης που θα χαλάσει τα σχέδια τους.

Επειδή και εμείς πιστεύουμε ότι αν θέλουμε να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις των παλαιότερων γενεών εργαζομένων και να τις περάσουμε στους νεότερους, δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να αντισταθούμε. Επειδή πιστεύουμε ότι αν αντισταθούμε και αγωνιστούμε μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική τους συγκροτήσαμε την ανοιχτή επιτροπή κατοίκων ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.

Θεωρούμε απαραίτητο να περάσει το μήνυμα της αντίστασης και του αγώνα και στη συνοικία μας, για να κινητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι και να ενταθεί η πίεση στην κυβέρνηση. Επιδιώκουμε τη διεύρυνση της επιτροπής και την παραπέρα οργάνωση του αγώνα μας.

ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ Φ.Ο.Υ. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/02 ΣΤΙΣ 20:00

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Advertisements