ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Xώρος Διαλόγου και Δημιουργίας Καμπάνη 2 διοργανώνει την Τετάρτη 21 Απριλίου 2010 στον Πολυχώρο Bacaro Σοφοκλέους 1 στις 8 μμ εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορική συναυλία που έδωσε το 1972 ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος στο γήπεδο του Σπόρτινγκ και αποτέλεσε τη πρώτη μεγάλη νεολαιίστικη αντιστασιακή παρουσία, εισαγωγή στο μαζικό αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα που κορυφώθηκε με το Πολυτεχνείο.
Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα παίξει στο πιάνο και θα ερμηνεύσει τραγούδια του από την συγκέντρωση του Σπόρτινγκ που σφράγισαν μια συμπόρευση πάθους και έμπνευσης ανάμεσα στην τέχνη, την ελευθερία και τη νέα γενιά. Θα τραγουδήσουν ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, η Μέμη Σπυράτου και ο νέος τραγουδιστής Αλέξανδρος Μπελές. Στο πιάνο ο Δημήτρης Παπαθεοδώρου.
Την εκδήλωση θα προλογίσει με λίγα λόγια ο τότε τριτοετής φοιτητής της νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας και μέλος της Δεκαμελούς Φοιτητικής Επιτροπής Αλέκος Αλαβάνος.
Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νικήτα Λιοναράκη, του Παναγιώτη Κανελάκη και όλων των αγωνιστών κατά της επταετίας που έφυγαν πρόωρα.
Καλούνται όσοι παρευρέθηκαν στην συναυλία του 1972, μαζί με τα παιδιά τους και ενδεχομένως και τα εγγόνια τους, και όσοι δεν παρευρέθηκαν αλλά θέλουν να έχουν μια αίσθηση από κείνη τη συγκλονιστική στιγμή, να δώσουν το αγωνιστικό τους παρόν.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πολυχώρο Bacaro, Σοφοκλέους 1, Αθήνα, τηλ. 2103211882
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6948 481 505 (Π. Αντωνίου)

Advertisements